#60

Gud vad jobbigt livet kan vara ibland. Jag har just lagt mig tillrätta i soffan och tänkte inte resa mig härifrån förräns det är dags att gå och lägga sig, efter en ytterst ansträngande dag med jävla knäppkanter hit och dit, och inser att dörren till köket står öppen och våran billiga diskmaskin står och spolar vatten och piper och för oväsen i största allmänhet. Den gör nog det för att retas, den jäveln. Åååå. Hjälp.

#59

Idag lyckades jag bytlåna bort min telefon mot mattias ipod. Jag roade mig med att hela dagen lyssna på 4668 av Cosmic Overdose och känner mig nu lite knäpp i huvet.
"kretskort istället för organ, siffror istället för blod, du är konkret, du är så het"


#58

Idag har jag roat mig med att sy in banden på min BH:ar. Jag var på Details och provade ut min storlek i Freya och jag hade på mig en BH som var 80 i bandet, och hon som hjälpte mig skakade resignerat på huvudet och talade om för mig att jag som störst skulle ha 70, kanske 65.
Tänk vilken skillnad det blev. Jag undrar vilka som egentligen behöver 80, jag menar när min klädstorlek är typ 42-44, jag tänkte att om man har en större klädstorlek så behöver man större i band också, men bandstorleken verkar mera ha att göra med ens revben än hur mycket fläsk man har där. Iofs sitter mitt fläsk mest på magen.. Ännu konstigare blir det när man tänker på att det är väldigt få märken som har 65, och ibland inte ens 70. Det borde ju ändå vara ungefärdessa storlekar som är vanligast.

Jag har inhandlat min första BH med bygel på flera år och jag är faktiskt nöjd. Även om jag märkte att mitt ena bröst är ungefär en storlek större än det andra. Jag köpte en Freya som heter Arabella, den är riktigt snygg och stadig.

#57

Går till plattformen vid sju på morron och en gammal kvinna som ser ut som en uteliggare ber mig om pengar. Jag skrapar ihop mina mynt och ger henne. Sen säger hon: "Jag säger som jag brukar göra, Gud välsigne dig om han inte är på semester."

#56

Jag har just ätit frukost. Klockan är tjugo i sju (på eftermiddan). Nu är det rosa solnedgång. Jag har ont i huvet.
Jag jobbade igår och alla var ganska snälla, alla är ganska snälla vid odenplan. Eller ska vi säga, det var inga superfyllon? Hittade faktiskt inte ens en spya!

Jag har tänkt på det där ganska ofta. Det låter så roligt när folk berättar om när dom var ute och söp, när dom var och reste osv. Så blir jag avundsjuk. Sen kommer jag på, att jag inte alls tycker att sånt är roligt. Om jag hade varit med om exakt samma sak som dom så hade jag inte uppskattat det. Jag tycker mycket mera om att vara i skogen och sitta hemma och lyssna på Madicken och sticka. Varför tycker alla att det är konstigt? Det är ju det som är livet. Åh, ljuva lugn.


Hon lever livet!!

#55

Hur stor är min skuld? 108 747. Jättestor, med andra ord. Och större ska den bli.

#54

Den riktiga Madicken.

#53

Jag gjorde världens misstag för ett tag sedan. Jag förstörde typ 6 par riktiga strumpor med söm i tvättmaskinen. Jag har tvättat dom flera gånger förut i tvättmaskinen och det har gått jättebra, men nu åkte de ut ur tvättpåsen och dom var helt trasiga. Jag gillar verkligen inte att tvätta för hand men nu har jag lärt mig min läxa. ALDRIG kommer jag att tvätta strumporna i tvättmaskinen igen!
De är så dyra att köpa nya, och de är knepiga att hitta billiga second hand också. Men jag hittade några fantastiska på Ebay, som är äkta gamla från Frankrike. De flesta är lite tjockare, som man såklart också använde förut till vardags. Det är jättesvårt att hitta och görs inte längre. De tunna som man hittar både second hand och nytillverkade användes bara vid speciella tillfällen, och jag antar att det är därför det också är de som finns kvar. Vardagsvaror är så mycket svårare att hitta, så jag blev verkligen glad när jag hittade dessa. Jag hittade tom strumpor som var gjorda av 90% ull och 10% nylon! Vilken lycka! Och de var fully fashioned och allt. Jag kommer vara glassig i vinter.
Det enda problemet är att det är sånna vackra lappar på dom. Jag vill inte ta av dom! Det enda paret jag har använt hittils hade ingen etikett..


#52

Jag och Mattias var och spankulerade i Judarskogen idag. Det var mysigt och väldigt vackert. Vi hade med oss massäck. Det är något speciellt med skogen.. Dessutom var det jättevarmt och soligt.
Sedan så bakade vi chokladmuffins. En härlig dag.

Här är min kofta som jag har börjat sticka på. Egentligen är det en bäddjacka, men jag tänkte ha den som vanlig kofta. Ska sticka den med en tråd elegant, som är ett väldigt tunt garn gjort av 70% kamull och 30% tussahsilke. Och en tråd bambino ull, som är merinoull. I svart såklart! Den blir nog fin. Och det går fort också, st 3½.

#51

Hur kan man bli trött av att sova?

I helgen är det första helgen jag är ledig sen jag började skolan. Jag förstår inte hur jag, som gillar att ha tid över, ska jobba på helgerna, och överhuvudtaget inte hur jag kunde jobba varje helg i början. Det bara blev så, dom var lite sega på att ändra till varannan helg. Och jag tycker det var ett helvete att jobba varje helg. När ska man hinna träffa sin pojkvän som man bor tillsammans med?
Jag tycker det är konstigt att de som pluggar 100% även förväntas ha ett jobb, när jag inte tror att man förväntar sig att någon som jobbar ska jobba 125%. Jaja, nu har jag det här jobbet. Jag får pengar, vad jag nu ska ha det till. Betala av mitt feta lån kanske?
Det vore trevligt om vi kunde ha lite snyggare uniformer, lite mera sån här stil kanske?

#50

Det bästa på dagen är när det är ganska sent och man sitter med tända ljus, lyssnar på Astrid Lindgren och stickar. Det är varmt och man känner sig sådär lagom trött. Man har glömt allting man ska göra, man bara lyssnar och gänner sig ganska tillsfreds med världen.
Ofta känns hela dan som en väntan på den där stunden. Jag har aldrig gillat att arbeta, även fast man måste göra det för att kunna njuta av de lugna stunderna. Därför gör jag det, annars vet jag inte varför jag skulle. Jag går till skolan och väntar på att bli lagom trött och sätta mig och sticka. Jag äter middag och väntar. Jag väntar.

#49

Mattias har gått ut och Humlan gråter hjärtskärande. Hur kan det kännas att varje gång någon går utanför dörren inte tro att den ska komma tillbaka. Hon blir lika överraskad varje gång man kommer hem. Ofta får man sig en utskällning för att man varit borta för länge.



#48

Jag tröstar mig med min favoritmat. FRYSPIZZA!!!

#47

Igår var en trevlig dag. Jag lyckades känna lugn. Nu är det igång igen. VARFÖR ÄR ALLT SÅ JÄVLA HETSIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#46

Jag kan inte sova. Läste Poe för Mattias, han somnade, jag är vaken. Den bekanta hjälp-jag-ska-upp-om-5-timmar-och-om-jag-inte-har-somnat-för-3-timmar-sen-blir-jag-jättetrött-imorgon-känslan. Har han måhända en sömntablett över? Kanske ska lyssna lite på Madicken?
Mattias tycker att Madicken är fruktansvärd. Att hon är en rik jävel. Överklassunge.

#45


Väldigt fina skor från Riverjunction. De kostar dock 1400. Något som jag skulle kunna lägga ut eftersom det verkar vara bra kvalitet, och de ser väldigt bekväma ut = kommer bli använda mycket. Dock är ett problem att de finns i olika viddstorlekar. Har ingen aning om jag har vida eller smala fötter. Det enda jag vet är att på ena min fot är min tå brevid stortån mycket längre än stortån. Så jag skulle behöva 1/2 storlek större på ena skon egentligen. Vill ni se en bild? Den har blivit lite missbildad av att klämmas i för små skor, stackarn.

#44

Vad gör Rebecka när det är stressigt i skolan? Hon skolkar och hamnar mer efter! 1-0 till Rebecka!

#43

Är det bara jag som inte bryr mig om svininfluensan det minsta? Mattias säger att min "vårdslösa attityd kommer att straffa sig till slut".
Medans de i min klass säger att de måste hålla sig från att tvätta händerna hela tiden, gör jag det lika ofta som vanligt. Dvs, med tvål, kanske inte så ofta. Nån gång per dag. Det står handspritflaskor på jobbet men jag vill inte använda dom.
Jag har säkert redan blivit utsatt för viruset flera gånger varje dag. Om jag blir sjuk så blir jag. Det spelar ingen roll hur många gånger man tvättar händerna, det går inte att skydda sig.
Skönare att slippa oroa sig och ta det när det kommer, om det kommer. Det är ju bara en förkylning.
Och är inte problemet med influensan att många blir sjuka samtidigt - det kostar mycket.
Hur många fler dör inte av vad fan som helst varje år, typ bilåkning? Ingen bryr sig om det.

#42

Skogen ligger som ett ludd kring mig. Vi städar. Eller, Mattias städar, jag sitter här. Jag har trimmat Humlan runt ögonen så att hon kan se igen. Hon blev glad. Snart ska vi bada.
Jag har jobbat i helgen och det var ganska mysigt. Jag har börjat lyssna på Astrid Lindgren. Igår lyssnade jag på Bullerbyn, Emil och Madicken. En mindre kul grej var att jag börjat sy ihop min tröja som jag stickat på men den blir konstig. Jag måste sy bystveck på den och bakstycket är alldeles för långt (?). Det blir veck vid svanken. Tråkigt nog hatar jag att sy ihop grejer, jag vill bara sticka.
Jag drömmer om marknan, slädar, griseknoen, pigor och palt.

#41

Jag hann hem på "lunchen" idag för att en snäll gubbe kom och avlöste mig en timme (!) tidigare.
Pratade med pappa förut om att flytta till Nabben. Det är våran stuga som ligger en bit utanför Vindeln, mitt i skogen. Nästan iaf. Det vore så fantastiskt. Pappa byggde den tillsammans med några andra när han var typ 20 år och bodde där ett tag. Han hade en dröm om att bli självförsörjande. Det gick ganska bra, delvis för att Rosenegård låg nära, där hans släktingar hade kossor osv. Vi var alltid där på sommrarna när vi va små.
Det har funnits el men ledningarna har blåst ner, och det har aldrig funnits rinnande vatten. Pappa byggde en lång ränna så det är ganska nära dit man kan hämta vatten. På vintern är det bara gå ut och hämta en tunna snö!
Det är ju ganska problematiskt att leva utan el, man kan ju inte ha kylskåp t ex. Iofs så kan man ju gräva ett hål i marken bara. Men pappa föreslog att man skulle köpa solpaneler, det vore grymt! Så kanske man kunde ha el så det räckte till en dator och mobil eller något. Kostade faktiskt inte skjortan att ha en liten anläggning. Även fast man såklart flyttar dit för att få lugn så undrar jag vad fan man ska göra hela dagarna om man inte kan lyssna på musik eller titta på Harry Potter. Eller ringa till någon.
Vilken dröm.
Vi skulle kunna odla på sommaren, bygga en jordkällare och förvara all potatis. Hugga ved och sitta framför den öppna spisen och baka tunnbröd. Och pizza!! Stenungsbakad!
Att flytta till Stockholm har verkligen fått mig att inse att det inte är Stockholm jag vill ha.
Problemet är att jag inte vet hur jag ska försörja mig. 2000 i månaden skulle räcka till mat, men som sagt ligger det ju mitt i skogen. Finns inte så mycket arbetstillfällen. Hm.

#40

Hittade ett nytt snyggt underklädesmärke som gör större storlekar. Det heter Curvy Kate.


#39

Det här är tröttsamt.
Jag längtar.

To spin with the world
It is no help to me
I walk the creeking floors of this home
Where a yellow flower has grown

#38

Såg Brokeback mountain igår. Så himla sorglig och bra. Jag brukar inte se filmer som berör. Idag höll jag på att börja gråta på tunnelbanan för att jag tänkte på den. Iofs så kan jag gråta för vad som helst när jag är hungrig, men ändå. Vilken kärlek.

#37

Mina dagar ser alltid ut såhär:
Tvingar mig upp på morgonen, är trött, kommer alltid försent. Väntar i skolan på att jag ska få gå hem. Är hungrig hela tiden. Åker tunnelbana hem, är arg lagat mat fort och äter upp den fort. Sen så börjar den stora väntan på att få gå och lägga sig. Klockan är bara 6! Suck.

#36

Vi ska sy ett par jeans i skolan, det blir roligt även om jag sällan använder byxor. Det är jättesvårt att hitta något bra tyg, skulle helst vilja ha ett riktigt tjockt och stelt, men det finns inte. Jag hoppas på att Stoff & Stils tyg är bra, ska skicka efter tygprover. Jag tror att jag ska göra ett par hängselbyxor, typ som Freddies of Pinewoods:

Fast jag vill nog inte ha dom lika tighta över rumpan. Jag vill att dom ska se så 50-tal ut som möjligt, och då var dom lite lösare. Svårt att röra sig annars när jeanstyget på 50-talet var så styvt. Och då var det ju byxor som man skulle slita på.

#35

Skulle vilja glida runt i det här, men jag har en känsla av att jag inte kommer se lika glamorös ut. (Mina bröst kommer att vara vid navlen).

RSS 2.0