#34


Sista dagen för rean på dessa trosor. Har gjort av med så mycket pengar sedan jag fick min lön (fem dagar sen) men dom är ju på rea?? Då måste man ju köpa dom? Eller?

#33

Kolla den här artikeln. Innehållet kanske inte så roligt, jag undrar bara vilket land Fjärran Östern är. Någon som vet? Jag trodde inte det ordet användes i seriösa sammanhang.

#32

Sjukt den här produkten jag läste om på dns hemsida som gör att man får längre ögonfransar. Är det värt 1600? Kommer det att funka? Ett mysterium. Jag har alltid varit besatt av långa ögonfransar och det vore ju gött om det funkade.. Det stod att den kunde räcka i 6 mån. 1600/6= 266kr. 266 kr per månad! Kanske är värt ett försök?? Snart är det ju den 25!

#31

Gud vad man kan bli utsatt för som spärrvakt. Sitter helt lugnt och pratar med Clara på telefon, när det ringer på jobbtelefonen. En hes röst säger: baalleee baalleeeee. Jaha? Alltså någon annan som jobbar inom veolia som ringer till mig och säger balle. Det känns ju jättekul.

#30

Så fruktansvärt roligt. Läs artikeln om hur man får sin man att ta mera ansvar hemma. När du tagigt dig igenom den, så läs kommentarerna! En så fruktansvärt rolig.

"Jag tror att beröm fungerar bättre än gnäll och tjat. Uppmärksamma det han gör (även om det är lite), på ett trevligt, inte spydigt eller ironiskt sätt. Ge honom ett ansvarsområde och säg sådär i förbifarten "åh, vad snyggt det är här i hallen nu". Kanske lär han sig vartefter och kan ge dig samma tillbaka när det är något som du har gjort?

Emelie, 11:29, 20 juni 2009."

Jag hade ingen aning om att jag skulle behandla min man som en hund. BRÅÅÅÅÅ. Tack för tipset!



#29

Två resenärer står förtvivlat och viftar med sina periodkort och försöker förmå mig att se deras deras deras först. (Varför viftar alla, tror dom att man ser bättre då?)
En tant kommer fram och säger: Dom förväntar sig mycket av dig.
Jag säger något i stil med: ja dom förväntar sig att jag har 10 ögon. När jag egentligen ville säga TACK TACK TACK från alla världens spärrexpeditörer.

Tack till världens bästa tant.

#28

Blev sugen på att skaffa barn efter att Mattias bror gjort det, och t ex Almas blogg. Men så började jag läsa Bitterfittan, och den där härliga drömmen förstördes. Åh, ångest.

#27

Jag vet inte hur jag ska klara av det här. Gå i skolan. Alltså, jag är så trött. Jag kunde tom sova medans Mattias och Calle höll på att mixa och skrika. Jag brukar vara jättelättväckt. Jag har börjat få ringar under ögonen, något jag alltid varit oförmögen till förut, hur trött jag än var. Trött hela tiden. Trött trött trött trött trött. Jag går och lägger mig kl 11, men det verkar inte vara nog. Nästa vecka får jag nog prova med 9, eller något. Jag gör ju inte annat än sover.
Och jag drömmer om det här

#26

Gick förbi Framtidsantiken för några dagar sen. Dom har så roliga tidningar där, gamla modetidningar från 40-50-talet mest, har köpt lite sticktidningar där också. Den här gången hittade jag en Ladies' Home Journal från 1911. Ganska trasig men så är den ju nästan 100 år gammal också.








Förutom alla fina bilder fanns också roliga läsning såklart. Man ser inte så bra vad det står, så jag skriver det här:

"To Cure Sleeplessness
GERTRUDE: Here is a suggestion given for sleeplessness: After fastening a bit of sponge to the end of a ruler moisten the sponge with white-wine vinegar and rub over the spine from the neck downward."

Nån som känner sig sugen?

#25

Idag har varit konstig. Imorse brände jag mitt finger på vattenkokaren, sen smällde jag igen dörren på det, sen skärde jag mig på ett cornflakespaket. Jag tror inte jag kommer att kunna sticka idag, det gör så jäddra ont.
Humlan var dålig imorse, har inte velat äta så bra på ett par dagar och hon ville bara äta gräs när jag var ute med henne. Var väldigt orolig ett tag, men nu har hon ätit hundmat och slutat äta gräs.
Igår fick jag tre Vogue Knitting från 50-talet som jag köpt på Ebay.










Det finns alltid så mycket klänningar i Vogue. Visst är dom fantastiska, men det tar så jäddra lång tid. Jag håller ju faktiskt på att virka en klänning, men sen tror jag att det får vara nog. Om man inte har stora stickor..

#24

Efter den tråkiga natten så vaknade vi kl halv 4 och jag och Mattias gick ut i skogen och plockade blåbär. Skålen står här bredvid mig och diverse småkryp kryper förnöjt runt.

Humlan gillar också blåbär. Hon åt hela tiden.

Såhär ska ens händer se ut

Såhär ska ens hund se ut

Såhär ska ens pojkvän se ut

Såhär nöjd blir man av att va i skogen

Och av att ha plockat såhär mkt blåbär

Jag gissar på.. jävligt många liter.

#23

Gosh, det var inte kul att jobba inatt. Det var alldeles för mycket folk, alldeles för mycket fyllon. Jag vet inte, det måste ha varit nån festival eller något? Jag orkade inte ens fortsätta springa ut och sätta på rulltrappan, varje gång jag gjorde det tog det några minuter sen stängde nån av den igen. En kille spottade en snus mot rutan, någon trevlig kille sa till mig att äta bajs, en tjej stod i en kvart och försökte övertala mig att låta henne kissa på golvet eftersom hon var så fruktansvärt kissnödig. (Som hon sedan gjorde.) En kille skulle planka och liksom gled ner med huvudet rakt ner i stengolvet. VARNING: försök inte planka genom att hoppa när ni är fulla, det är livsfarligt. Fullt med spya, kiss och mcdonaldsskräp. Ååå, Stockholm by night. Vad är det med sprit som får folk att bli som djur.
Såhär glad ser man ut när man har jobbat från 0015 till 0615 på en lördagsnatt och står och väntar på tåget hem:

Fuck you tunnelbanefyllon!

#22


#21

Jag drömde en mardröm häromdan. Jag var på en fest, och bussen därifrån gick inte förräns vid 12. När jag fått veta det tvingade dom mig att delat i säckhoppning och bära-ägg-i-en-sked-leken. THE HORROR! Jag vaknade av ångest.

#20


Det är snyggare att vara lagom fläskig än smal. Tänk på det!!

#19

Hm, kom på en till sak om det här med Husmor. Läste vad andra hade bloggat om artikeln i DN.
Många hade skrivit att dom gärna ville att det skulle vara trendigt med en husman, och att man inte har tid att fixa osv.
Jag blir så trött på det. Varför ska alla tjejer alltid hata allt som är tjejigt? Varför är det dåligt och skamfyllt att gilla att baka kakor? Och vem, vem, tvingar dom att göra samma sak? Om man jobbar heltid, har barn osv så har man självklart inte tid att koka sin egna sylt. Det förstår väl vem som helst. Man ska inte ens försöka! Det finns viktigare saker att göra då, ta hand om sitt barn till exempel. Det har idag blivit en lyx förunnat dom som har tid.



Det finns som bekant två olika grenar av feminism. En som kallas särartsfeminism, där man tror att kvinnans roll är genetisk, kvinnor är omhändertagande, osjälviska osv, och därför passar som hemmafru, omvårdnadsyrken osv. De vill höja statusen på typiska kvinnosysslor. Att jobba hemma ska vara lika bra som att ha ett lönearbete.
Den andra grenen tror att den typiska kvinnorollen är framtvingad av miljön och att kvinnor är hemmafruar är för att dom blir tvingad in i den rollen. För att dom måste. Dom blir undergivna och blyga för att samhället vill det.

Det var så längesen jag läste om det här, det finns en jättebra bok som heter "Upp systrar väpen er: kön och politik i 1800-tals feminism" av Ulla Manns. Den är verkligen bra, tror jag måste köpa den. Det kan man göra här, tillexempel.

Jag är tacksam för de förändringar som finns i samhället och jag anser att det är lååångt kvar att gå. Jag är tacksam för buljong i tärning, dagis, skolor, att brudar kan jobba och försörja sig själva, att vi kan utbilda oss. Det är en självklarhet.
Men varför är det dåligt att gilla att baka kakor? Tjejsysslor och tjejegenskaper är bra. Jag tror att det är få idag som tror att kvinnor har en speciell gen som gör att dom är extra bra som sjuksköterskor (gosh!!) det är ju bara galet. Men varför ska man alltid jämföra sig med mannen?
Tänk bara på att kvinnor började klä sig i herrkläder (byxor) men män aldrig har börjat klä sig i kjol. Och det som är så bekvämt! (Okej, mjukisbyxor är väl bäst.)


Problement kommer väl snarare när kvinnor blir både hemmafru och lönearbetare?

#18

Läste en artikel om att det är inne att vara husmor från DN där Clara Lindström var intervjuad. Du kan läsa den här.
Clara har ju rätt som vanligt. När man lever i en värld där allting är så långt från verkligheten är det ibland skönt att göra något konkret. När man lever i en värld av plast, datorer, jobb, försäkringskassan kan det vara fantastiskt att göra något som man ser vad det blir av. "Jag plockar blåbär och kokar sylt." Wow, det blev sylt! När man sitter i spärren så undrar man vad fan man gör där, man får ju inte ut något av det. Jag har väldigt svårt att se kopplingen, jobb - mat.
När jag har utblidat mig klart ska jag och Mattias flytta ut på landet. Vi ska bo i en fin gård, gärna timmerstugor, och jag vill ha får. Då kan jag göra mitt eget garn. Och vi ska slita i grönsakslandet och ha arbetshästar. Jag tror att många mår dåligt idag på grund av att man har glidit iväg från verkligheten, det är svårt att se ett samband.
Vem vet idag hur man bygger ett hus, hur man gör en buljong, osv. Allting har blivit så förskjutet. Allt är så långt ifrån verkligheten. Det är en kuliss.

Det här är det riktiga livet



Jaja, man kan väl få drömma lite.

#17

Jag älskar Bernie Dexters underklädeskollektion med Lucy B. Jag har nog aldrig varit så frustrerad över att inte bharna finns i min storlek.




#16

Vad är grejjen med att trycka på nödstoppet på rulltrappan när man är full? Jag var tvungen att gå ut tre gånger i natt och starta om den. Woooooooooooooooooow jag kan få rulltrappan att stanna...................................

#15


Tänkte sy ett par french knickers men det är svårt att hitta ett bra tyg. Jag vill helst ha fejksilke, men inte av polyester, vilket allt fejksilke verkar vara gjord av! Jag har några trosor från WKD i polyester och ibland när jag vaknar på morgon känns det som att jag har en plastpåse på mig. Jättesvettigt, men dom är ju så snygga. Annars så andas polyamid bättre, och det bästa vore kanske viskos?

Problemet med äkta silke är att det är dyrt och känsligt för tvätt. Trosor tvättas ju som bekant rätt ofta. Annars så andas det bra och känns skönt mot huden. Men om jag måste välja mellan känsligt för tvätt och plastpåsefeeling så blir väljer jag nog helldre känslig för tvätt. Sidencarlson och Simbra Siden nästa!

LouLou Loves You gör underkläder i äkta siden. 480 kr (!) för dom här fina trosorna:


#14

Det åskar jättemycket. Igår när jag och Mattias var ute med Humlan slog det ner en blixt typ en meter ifrån oss. Nu vågar jag inte gå ut med henne. Tänk att man kan dö när man är ute på promenad.

#13


Det här är min hund. Hon är en Griffon Bruxellois. Hon gillar att ligga sådär uppåt med huvudet. Ser inte alls bekvämt ut.

#12

Såg att Lindex nya underkläder faktiskt verkade väldigt fina! Kommer ut i butik v 36. Kolla in de här trosorna:

Och dom här (hoppas dom finns i svart eller vitt)

Till och med en gördel

Ser snygg ut! Fast varning, det är säkert plastknäppen för strumporna, och det är verkligen ingen ide att lägga några pengar alls på. Dom håller helt enkelt inte fast strumporna och åker upp hela tiden. Bara irriterande.
Men dom här trosorna är jag peppad på! En lite tydligare bild

Köpte ett par liknande från What Katie Did för rätt längesen

och jag rekommenderar dom inte. Dom är snygga - men jätteriviga och väldigt dåligt kvalité. Spetsraderna noppar ihop sig! Så jag hoppas på Lindex version.

#11

Varför köper ingen den här kjolen? Skulle göra det snabbare än någon hann blinka om den inte var för liten för mig. Kom igen!

#10

Riverjunction har rea på sina Ladies Frontier Shirt! Se upp för storlekarna bara, dom är gigantiska.

Och vi får bo kvar i vår lägenhet ett halvår till. Jippi!

#9

Jag ska ha mens snart och kom på att tänka på en grej. Menskopp! Jag köpte en för kanske ett halvår sedan och det är fantastiskt! Alla borde ha en.
Förutom de självklara fördelarna för miljön, man köper en menskopp som håller i 10-15 år, så är det otroligt bekvämt. Den torkar inte ut slemhinnorna som en tampong gör, men ändå så känns den inte, som en binda. Oftast behöver man bara tömma den innan man går och lägger sig och när man vaknar. Man behöver inte oroa sig om man kom ihåg att ta med sig tamponger när man går ut. Man kan bada, sporta osv utan problem.
Det finns en rolig serie här.
Även om många skriver att dom har svårt att sätta in den rätt har jag aldrig haft några problem. Om det tar några gånger innan du lär dig - det är värt det!!
Visst är det konstigt att folk använder engångsprodukter? Ett patent på menskopp skapades redan på 1930-talet..
Köp en nu, och få ett nytt liv! Du kan läsa mer om menskopp här eller här. Till exempel.

#8

Ni glömmer väl inte Foyles War ikväll på ettan? En jättebra serie som utspelar sig under andra världskriget, som handlar om en polis som heter Foyles. Snygga kläder såklart. Jag gillar verkligen Sam, hon är så söt. Lagom mysigt, bra att sticka till.


#7

På rea på fairygothmother den här veckan för ungefär 250 kr:

Trosorna alltså! I riktigt silke. Kan man köpa trosor för så mycket? Hm..

#6

Jag, Humlan och Mattias efter mitt enda bad i sommar.

#5

Om ni gillar 40-tals jeans/byxor, men har en stor rumpa som aldrig går att klämma i byxorna, köp från Vivien of Holloway! Dom är nämligen gjorda för brudar med 12" större rumpa än midja (= 30 cm). Perfekt! De är också ganska långa från grensömmen till midjan så det är väldigt liten risk för att dom ska skära in i rumpan.
Jag har ett par jeans därifrån, dom är supersköna! Jag har aldrig varit med om ett par byxor som sitter så bra, brukar aldrig kunna ha konfektionssydda byxor annars.

Dom har också hängselbyxor

och lite annat snyggt.

#4

I helgen ska jag jobba natt igen (spärrvakt). Man får mycket stickning gjort. Nu håller jag på med den här:

Jag tänkte göra trekvartsärmar också. Jag har stickat klart fram- och bakstycket på två veckor kanske. Jag har börjat på den enorma kragen nu och stickar armarna sist. Jag tror den kommer bli skitsnygg!

#3

Maya Hansen gör världens snyggaste korsetter. Hon kommer från Spanien och allting kan göras enligt ens enga mått. Jag läste på hennes infosida att hon är väldigt populär på Wave Gothik Treffen.. hihi. Men smakar det så kostar det, en korsett kostar ungefär mellan 2500-3500. Inget jag har råd med. Men kan ju titta på bilderna och dreggla.


(Morgana igen!!) Nedanför är Maya själv modell:


På rea på LaMagia http://www.lamagia.co.uk/333-deep-red-shadow-corset om du har 1500!
Kolla på Maya Hansens hemsida, (http://www.mayahansen.com/) finns så många fantastiska (och även smaklösa) korsetter.

#2

Jag kan inte sluta fascineras av världens snyggaste brud, Morgana:



Hennes hemsida: http://www.iberianblackarts.com/morgana/

#1

Jag fick pengar idag. Ungefär 2500. Bara sådär!! Tydligen någon skatteåterbäring jag inte visste att jag skulle få. Snacka om bra överraskning. Jag köpte de här trosorna på What Katie Dids rea, fast svarta.

Och de här strumporna, snart är det ju vinter. Blev väldigt glad när dom fick in dom för ganska längesen, det är ju lite väl kallt att ha tunna nylonstrumpor på vintern. Men jag ska nog försöka sticka ett par tunna i ull också, med söm (såklart). När jag får min stickmaskin!


Till min förvåning såg jag att jag har lyckats spräcka min enda vita bh! Spräcka! Hela sidsömmen hade gått upp. Visst kan jag laga det men.. Den var ändå så himla obekväm. Köpte den enda bh som jag vet att jag kan ha; Triumphs Doreen

Den har funnits ända sedan 1967 och finns i massa storlekar. Jag köpte den största nu, 34K!! Jag har en nu som är 36H men den är lite för liten i kupan och stor runt bandet, så jag hoppas det lir bra. Det dåliga med den är att den blir väldigt noppig. Men jag har inte hittat någon annan som är spetsig och finns i min storlek.. Jag va i kontakt med Cameo Intimates (http://www.cameo-intimates.com/) eftersom dom kan göra specialstorlekar, men det skulle kosta ungefär 200$! Lite väl dyrt.. Det var då jag kom på att jag borde lära mig sy egna åt mig själv! Jag har köpt en bok om hur man syr underkläder som kommer nästa vecka. Roooligt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0